Laat het toeval zich organiseren?

Leuk hoor zo’n vakcongres. Maar wat heb je eraan? Je snuift hier en daar wat obligate quotes op en probeert krampachtig interessant te zijn voor personen die hoger op de professionele ladder staan dan jij. En als dat laatste dan niet lukt snaai je uit pure frustratie te veel luxe broodjes weg. Het meest tragische: de volgende dag is het gewoon weer business as usual. Hoe het congres was? ‘O leuk’, zeg je dan afwezig. Of nog erger: ‘Inspirerend.’ Case closed.

 

Dat kan beter. Alle energie die op C-DAY vrijkwam verdient meer dan nog wat nakeuvelen tijdens de borrel of onleesbare aantekeningen in een notitieblok. We willen dat het ons vak beter maakt, dat we ons ontwikkelen, innoveren. We willen een boost genereren, met een hoog duurzaamheidsgehalte. We willen iets met de opgedane vakkennis bewerkstelligen, iets gaan doen. Niet ooit, maar vandaag. En morgen. En daarna.

 

Dit E-zine gaat jou daarbij helpen. Niet door de inhoud van alle workshops en lezingen nog eens grondig te herkauwen. Maar door met elkaar een extra stap voorwaarts te zetten, door de collectieve kennis van het enorme Logeion-netwerk actief te ontsluiten en zo de inhoud te verrijken. En vervolgens te kijken waar de energie zit om daar mee aan de slag te gaan. Per sessie hebben we de kern bij de kladden gepakt om daar met jou en anderen in tal van creatieve werkvormen een slag op te maken. Met een vleugje humor en een snufje theater. Toekomstgericht. Als experiment. Gewoon om te kijken wat dat oplevert.

 

De redactie van dit E-zine had uiteraard een verborgen agenda. We hadden ons namelijk de opdracht gegeven om tijdens C-DAY iets onmogelijks te doen: het toeval organiseren. Omdat daar – zo is onze stellige overtuiging - de innovatie vandaan komt. En dus hebben wij alles uit de kast getrokken om jou uit je comfort zone te halen, je te koppelen aan verrassende gesprekspartners, je te confronteren met onmogelijke verzoeken, je te stalken met wurgende deadlines. Goed voor je vakmatige inzichten, goed voor je netwerk, zo denken wij.

 

Of we daarin geslaagd zijn? Dat kun je lezen op de allerlaatste pagina. Daarin hebben we namelijk het congres en onze redactionele inspanningen de maat genomen.

 

Veel lees- en toekomstig werkplezier.

 

De redactie van Magazine on the Spot, in opdracht van Logeion

Aangenaam, wij zijn van Magazine on the Spot. In wisselende teams van journalisten, vormgevers, filmmakers, illustratoren, infographicmakers en fotografen, maken wij binnen 24 uur digitale magazines van evenementen, congressen en symposia. Vol interviews, sfeerbeschrijvingen, foto’s,

filmpjes, recensies en reacties van deelnemers na afloop.

Magazine on the Spot kijkt inhoudelijk

altijd een stap verder dan de waan van de dag. Hoe houden we de energie vast? Wat gaan we morgen anders doen? Wat zijn de lessons learned? Zo maken we onze magazines niet alleen tot een verslag van de dag, maar ook tot startpunt van iets nieuws. Het resultaat: inspiratiemagazines met een hoog duurzaamheidsgehalte.

 

www.magazine-on-the-spot.nl

pagina

1

2

3

4

5

6

7

8

9