30 seconds

Snel ergens je mening over geven: soms móet je wel. Hoort ook bij het vak. In ‘30 seconds’ krijg jij de microfoon meedogenloos onder je neus geduwd. Kom maar op met die inhoudelijke quote! En snel graag. Want de tijd tikt...

Gouden jaren?

‘Het gesprek is de meest krachtige vorm van communicatie’. En: ‘Er zit muziek in het communicatievak’. Twee beweringen van Ron van der Jagt, voorzitter van Logeion. De Gouden Jaren liggen voor ons. Kennelijk. Dus: profiteren maar. Maar hoe ga jij die propositie de komende jaren verzilveren?

 

Met bijdragen van:

Reinout de Vries, EMMA Communicatie

Els van Koolwijk, provincie Gelderland

Mireille Beentjes, Hoge Raad der Nederlanden

Sita Hes, gemeente Wageningen

Krijn van Rijn, De ReputatieRegisseurs

 

Journalist vs communicado

Communicado’s nemen het niet altijd nauw met de waarheid, beweert Marcel Gelauff van het NOS Journaal. Volgens hem wordt het niets, tussen journalisten en communicatiemensen. Een discussie die al zo lang is als de baard van Sinterklaas. Hoe halen we de ander uit deze discussie?

 

Met bijdragen van:

Frank van Noort, Rabobank

Youssef Eddini, NOS

Frans van Drimmelen, Droge & van Drimmelen

 

Jouw vak over tien jaar?

De communicado wordt een app. Dat voorspelt Pascal Beucler, chief strategy officer bij MSL Group. Een brug bouwen tussen de veranderende behoeften van mensen en de digitale wereld, daar gaat het volgens hem om. Ofwel: het is gedaan met ons (huidige) vak. Hallo…..zijn we er nog over een jaar of tien?

 

Met bijdragen van:

Arlette Kessing, Kwintes

Christien Stoker, Sylt Communicatie

Nelson Da Silva Perreira, ANP

Suzanne van de Graaf, Detailhandel Nederland

 

pagina

1

2

3

4

5

6

7

8

9