LongTweets

Soms wil je iets meer ruimte dan die vermaledijde 140 tekens. Nou, in dit e-zine kan dat. Speciaal voor jou introduceren wij: de LongTweet. Heb jij iets opvallends over C-DAY16 gedeeld via sociale media? Dan is dit de plek waar we jouw digitale statement lekker de ruimte geven.

‘Spijker op z’n kop’

“Anne van der Meiden slaat de spijker op z’n kop. Ik werkte jarenlang in de communicatie en ben sinds een half jaar teammanager Jeugdzorg. Nu ik met wat afstand terugkijk op die periode, zie ik het  scherper: we hebben meer lef nodig en dapper-heid in de communicatie. Mooi om via de tweets te lezen dat zijn oproep zelfs ontroering oproept. Door een te volle agenda was ik er vandaag niet bij, maar volgend jaar kom ik weer hoor. Communicatie is een te mooi vak om helemaal los te laten.”

 

Irene Dijkstra, gemeente Tilburg

 

‘Goed doen werkt’

“Nigel Salter liet tijdens zijn keynote op C-DAY16 een filmpje zien van zeepfabrikant Dove. Met vrouwen die konden kiezen tussen ‘Average’ en ‘Beautiful’. De meesten kozen voor Average, omdat we onszelf nu eenmaal vaak als ‘gewoontjes’ zien. De boodschap van Dove was: ‘Choose beautiful’. Ofwel: durf voor mooi te kiezen. Salter stelt dat ‘goed doen’ zichzelf uitbetaalt. Hij heeft gelijk. Ik ben geen fan van Dove, maar als ik zo’n mooie beeldcampagne zie zou ik dat bijna worden.”

 

Temon Kooistra, online adviseur bij de gemeente Roosendaal

‘Magneetwoorden net als nudging’

“Grappig, die sessie van Jeanine Mies op C-DAY16 over magneetwoorden. Over hoe we geneigd zijn in onze communicatie het accent te leggen op wat niet mag, in plaats van op wat we wel zouden willen. Het doet mij heel erg denken aan nudging. Laatst heb ik daar een lezing over bijgewoond, van psychologe Monica Wigman. Zij kwam met het bekende voorbeeld van die trap die werd aangekleed als een piano. Mensen gingen traplopen daardoor als een spelletje zien, in plaats van als een last. Magneetwoorden hebben hetzelfde effect als nudging. Het zijn beide positieve manieren om iets te bereiken.”

 

Sylvia Bouwmeester, communicatiemedewerker Naktuinbouw

 

Aan deze pagina werkten mee:

Eindredacteur

Eric Went

Vormgever

Lisanne Gottenbos

Redacteur

Saskia Ridder