Hoe kijkt u terug op deze dag?

 

‘Wat is het meest belangrijke inzicht dat u vandaag mee naar huis neemt?’ Dat vroegen we aan de deelnemers na afloop van het congres. Zes inspirerende antwoorden.

 

 

 

‘Veel kansen’

“Ik heb veel nieuws gehoord vandaag. Ik werk bij BNS Fulfillment, een bedrijf in de logistieke dienstverlening. Er werken een paar mensen met een beperking, vanaf september willen we dat aantal fors uitbreiden. Daar zit geen limiet aan: zoveel mogelijk. Ik was hier vooral om informatie tot me te nemen. Mijn belangrijkste les? Er zijn veel kansen. Zowel voor degene met een afstand tot de arbeidsmarkt als voor het bedrijf zelf.”

Martin Veenendaal, BNS Fulfillment

 

 

‘Op de goede weg’

“Ik heb gezien dat veel SW-bedrijven open staan om te helpen. Ik denk dat zij vanuit hun expertise een centrale rol kunnen spelen. Daarnaast wil volgens mij iedereen graag meedoen op de arbeidsmarkt. Als je succes hebt op de werkvloer kun je door. Ontwikkeling on the job maakt volgens mij extra gemotiveerd. Vandaag was voor mij vooral een bevestiging dat ons bedrijf op de goede weg zit. Ik blijf me inzetten voor social return.

Mieke Wijnen, projectleider Social Return bij Kersten Hulpmiddelenspecialist

 

 

‘Inspiratie voor België’

“Ik vond het een enorm boeiende dag. Er is een aantal gelijkaardige situaties tussen België en Nederland. De grote betrokkenheid en bezorgdheid bij iedereen die met deze sector bezig is bijvoorbeeld. Er zijn ook verschillen. In Nederland ligt het accent op gemeenten of steden, terwijl bij ons geen regionale verankeringen zijn. Verantwoordelijkheden liggen versnipperd bij verschillende organisaties, waardoor we de belangen misschien wel minder goed behartigen. Ik ga met veel inspiratie terug naar huis.”

Dominique Potier, docent Artevelde Hogeschool Sociaal Werk (Gent)

 

 

‘Kosten bureaucratie in kaart’

“Ik zag Wesley aan het werk in de moestuin bij Slot Loevestein en dacht: ‘Als hij daar zo kan werken heeft hij voldoende mogelijkheden om loonvormende arbeid te verrichten’. Samen met Wesley ga ik kijken of hij binnen een van de partners van ons bedrijf aan de slag kan.

Inspirerend vond ik het verhaal over het in kaart brengen van de financiële kosten van bureaucratische regels en dat dit een oplossing kan forceren voor personen met problemen. Daar ga ik voor.”

Egbert Lichtenberg, algemeen directeur !GO

 

 

‘Direct uitrollen’

“Ik heb erg genoten van de workshop over VSO en Praktijkonderwijs. De overgang van school naar werk is altijd al ingewikkeld, maar voor de groep met afstand tot de arbeidsmarkt al helemaal. In Oost-Groningen is een eigen methodiek ontwikkeld. In een Trainings- en Diagnosecentrum komt alles samen, zoals begeleiding en onderwijs. De deelnemende partijen vertrouwen elkaar en delen elkaars budget. Direct uitrollen, zou je zeggen. Maar in de praktijk blijkt dit soort projecten vaak persoonsafhankelijk.”

Anneke Wilms, programmamanager instituut Gak

 

 

‘Organisatie kantelen’

“Binnen het SW-bedrijf krijgen we te maken met nieuwe doelgroepen. Dat betekent dat we anders moeten gaan werken. We bieden leerwerktrajecten aan die moeten leiden tot een baan buiten en we bieden beschut werk. Maar voor die nieuwe doelgroep is een heel andere aanpak nodig. Vroeger was het werk leidend. Nu is het traject leidend. Dat betekent ook dat de jobcoach leidend moet zijn en niet de werkleider. We zullen de organisatie moeten kantelen.”

Everard Bos, bedrijfsmanager Industrie en Druk bij Reestmond