Maak kennis met…

 

Natuurlijk, iedereen heeft wel een beeld van de doelgroep. Maar uit welke mensen bestaat deze nu precies? Wie zijn het? Hoe komen zij aan werk? En welk netwerk hebben zij nodig? Emily, Wesley, Marc, Sander en Chris staan vandaag centraal. Om vanuit hun perspectief te luisteren, mee te denken en te praten.

“Ik ben Marc Marcelissen, 36 jaar. Ik ben nagenoeg blind en heb rechten gestudeerd. Ik heb aanpassingen nodig om mijn werk te kunnen doen en ik moet zuinig omspringen met mijn energie. Ik wil dolgraag aan het werk, maar kan het niet vinden. Wat nu?”

“Ik ben Emily van Veen, 18 jaar, en heb moeite met leren. Ik volg Praktijkonderwijs, maar moet de overstap maken naar een vervolgopleiding. Het ROC is voor mij te groot. Wat nu?”

“Ik ben Sander Smits, 25 jaar en werk nu vijf jaar in vaste dienst als afwasser in de spoelkeuken bij Woonexpress. Ik ben op zoek naar een andere functie met meer uitdaging, het liefst in de horeca. Op het mbo ben ik niet aangenomen, omdat de opleiding mij niet de juiste begeleiding kon bieden. Hoe kan ik toch mijn dromen waarmaken?”

“Ik ben Chris den Hertog, 38 jaar en heb een mbo-opleiding afgerond. Ik heb ADHD en faalangst. Onlangs heb ik bij UWV een indicatie voor het Doelgroepenregister aangevraagd. Tot mijn verbazing, en die van mijn begeleiders, kom ik daar niet voor in aanmerking. Volgens het UWV kan ik gewoon regulier aan de slag. Hoe ziet mijn toekomst er nu uit?”

“Ik ben Wesley Kros, 21 jaar en heb autisme. Ik werk via Stichting Philadelphia via dagbesteding in de moestuin van Slot Loevestein. Ik heb het daar erg naar mijn zin, maar is betaald werk ook mogelijk voor mij?”