Nationale Schoolleiders Top Voortgezet Onderwijs – daarom

Voor verbetering van het onderwijs in Nederland werken schoolleiders aan kwaliteitsontwikkeling van hun team, zichzelf en daarmee aan het aanbod voor leerlingen. Van nationaal belang, op microniveau gerealiseerd.

Minister Arie Slob

Schoolleider op cruciale plek om verschil te maken in school

“In de komende periode kunnen we met elkaar forse stappen zetten”, belooft Arie Slob, de nieuwe minister voor Basis en Voortgezet Onderwijs en Media. “Schoolleiders zitten op een cruciale plek om een verschil te maken in de school.”

Paul Rosenmöller

‘Samen sterker voor beter onderwijs’

De Nationale Schoolleiders Top VO brengt honderden schoolleiders uit heel Nederland samen om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Voorzitter Paul Rosenmöller van organisator VO-raad over het belang van de Top.

Platform NL2025

Schoolleiders leren samen met de top uit bedrijfsleven, sport en cultuur

Bestuurders en leiders uit de culturele en wetenschappelijke wereld, CEO’s en sporters zetten zich als ‘aanjagers’ in voor een beter Nederland. Zij zijn verenigd in het platform NL2025, dat zich mede inzet voor beter onderwijs. Tijdens de Nationale Schoolleiders Top VO inspireren en helpen zij schoolleiders met hun ervaring en kennis. 

Calvijn College

Een schoolvoorbeeld van goed leiderschap

Eberhard van der Laan zei in Zomergasten: “Het was misschien de slechtste school van Amsterdam en het is nu misschien wel de beste school van Nederland”. Samen met leerlingen heeft het team het roer omgegooid en een nieuwe visie ontwikkeld. Een schoolvoorbeeld van hoe leiderschap en een duidelijke en gedeelde visie tot beter onderwijs én een veilige omgeving leidt.