Samen Durven Delen Doen

Dit ga ik doen

Samen Durven Delen Doen was een dag vol inspiratie, leuke ideeën en nieuwe energie. Wat neem jij daarvan mee in je werk? Zes collega’s vertellen.

Wessel-van-Kralingen

‘Ontwikkeling centraal’

“Het verhaal van Erik Meester vind ik erg inspirerend. Ik ga minder kijken naar de aanpak en meer naar de ontwikkeling van het kind. Dat kun je door alle voorkennis die bij de kinderen is in beeld te brengen. Dat is even werk, maar daar moet je niet bang voor zijn.”
Wessel van Kralingen, leerkracht groep 8 het Windas

Halime-Kiziloglu

‘Met elkaar meelopen’

“Met ondersteuners van andere scholen heb ik afgesproken om eens per maand bij elkaar te komen en zaken te bespreken. Tijdens onze workshop ontdekten we veel gemeenschappelijke dingen. Op een school ben je vaak maar met twee of drie ondersteuners. Daarom beginnen we een soort werkgroepje en willen we met elkaar meelopen.”
Halime Kiziloglu, onderwijsondersteuner Ababil

Mirte-van-Langen

‘Kind zichzelf laten ontdekken’

“Eigenaarschap is bij mij blijven hangen. Als leerkracht zit je veel in patronen. Ik vind het interessant hoe je kinderen kunt prikkelen: ‘Maak iets, en alles wat je maakt, is goed.’ Dat geeft betekenis aan wat je doet. Zo leert het kind zichzelf ontdekken. Om ze verder te stimuleren heeft een leerkracht voorkennis nodig van de leerlingen.”
Mirte van Langen, leerkracht De Singel

Leonie-Dickhoff

‘Nieuwe spellen bedenken’

“We hebben in onze workshop met de vakgroep van gymleerkrachten veel nieuwe spellen bedacht. Alleen al door als groep rond wat honkballen te staan en te bedenken wat je daarmee kunt doen. De ene is creatief van geest, de ander serieus: samen komen we tot nieuwe ideeën. Ik doe dit werk nu tien jaar, zonder deze vakgroep zou ik vastlopen.”
Leonie Dickhoff, sportcoördinator De Peperklip

'Innoveren moet je samen doen'

Lita Duskeviciu, leerkracht Windas en kindercoach

‘Nieuwe ideeën die ik ga gebruiken’

Julian van Lith, Loep, Schiedam

Nakaarten

Vier directeuren gingen samen op in de organisatie van de werkconferentie ‘Samen Durven Delen Doen’. Met de leerkrachten uit hun team kijken ze terug op de opbrengst.

Impressie in beelden

Colofon

Dit e-zine is een uitgave van SWV Onderwijs Dat Past, Primo Schiedam, Floreo, SIC en Siko bij de gezamenlijke werkconferentie op 7 maart 2018.

De productie van dit e-zine is gedaan door een mediateam van Magazine on the Spot.

Teksten: Karlijn Broekhuizen en René Lamers
Eindredactie: Anje Romein
Fotografie: Edwin Weers
Tekeningen: Peter Guldemond (‘Peter Pen’)
Film: Karlijn Broekhuizen, Luc Busschots en Niels Busschots
Vormgeving en techniek: Lisanne Gottenbos

logo