Voorwoord

‘We hebben niet stilgezeten’

Belangrijk uitgangspunt van de pilot activiteitgericht huisvesten (AGH) is om op de werkplek te werken die nodig en geschikt is om een bepaalde activiteit uit te voeren. Corona veranderde van de ene op de andere dag ons werkgedrag. Inmiddels blijkt uit de nieuwe praktijk dat online vergaderen soms efficiënter is dan je verplaatsen naar een fysieke werkplek en dat overleggen met collega’s ook prima via beeldbellen kan. Dat zullen we ook in de toekomst meer gaan doen.

Verbouwingen

Hoewel het coronavirus flink rondwaart, hebben twee van onze projecten gewoon doorgang kunnen vinden. Natuurlijk willen we als het virus onder controle is (ook) weer terug naar onze fysieke werkplek. Daarom hebben we in de tussentijd niet stilgezeten. Afdelingen van het Bestuursbureau in de B-vleugel, in de oude UB op het Rapenburg, zijn inmiddels verbouwd volgens de AGH-uitgangspunten. Het resultaat? Een prachtige open, transparante gang met kamers met een eigentijds interieur, lockers en verrijdbare kasten.

Ook de uitvoering van de pilot bij het ICT Shared Service Centre (ISSC) in het Snelliusgebouw heeft gelukkig geen vertraging opgelopen. Wanneer het weer mogelijk is, komen de ruim honderd medewerkers terecht in een transparante, lichte werkomgeving met verschillende werkkamers: van twee- tot achtpersoonskamers, kleine en grote vergaderruimtes, treincoupés en stiltekamers. En vergeet niet de aangepaste nieuwe toiletten en keuken. Bekijk hier het resultaat!

Toekomstplannen

De reeds vergevorderde plannen voor de verbouwingen van het facultair bureau en het Instituut voor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) in het Pieter de la Courtgebouw pakken we begin 2021 weer op. We zijn enthousiast dat we ook op de Campus Den Haag onze huisvesting gaan uitbreiden. De intentieovereenkomst daarvoor is reeds ondertekend.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier in dit e-zine.

Liza Meijer

Corporate Real Estate Manager Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden