Delen, denken, doen

Je kunt problemen oplossen, maar ook voorkomen. Ook in het sociaal domein. Of het nu gaat om re-integratie van verstandelijk beperkte jongeren na detentie of als gezin werken aan betere gezondheid en schulden. Hoe weet je wat werkt? Tijdens het congres Doen Wat Werkt komen zo’n 50 goede voorbeelden langs. Het eerste, in Zwolle, was 10 maart; de tweede in Eindhoven volgt op 6 oktober. Lees hier de resultaten van het congres in Zwolle en hoe collega’s ze toepassen in andere gemeenten.

‘Stevige netwerken als sociale basis’

Lex Staal (Sociaal Werk Nederland)
De maatschappij verwacht het steeds meer. Maar ook is het gewoon leuker en slimmer: samenwerking tussen verschillende partijen. Dán kun je preventief zijn in plaats dat ieder voor zich een oplossing zoekt, zo stelt Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland.

‘Zes criteria voor wat werkt’

Erik Dannenberg (Divosa)
Door heel Nederland zijn veel goede voorbeelden van samenwerking om de zorg en ondersteuning te verbeteren. Welke deel je op het congres Doen Wat Werkt en welke niet? Keuzes! Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa, over de criteria en de trends in het aanbod.

Doen Wat Werkt - the movie

Deel het e-zine:

Share on email
Share on linkedin
Share on twitter

©2020 MADE BY MAGAZINE ON THE SPOT