NL Vitaal in highlights

Tijdens ‘NL Vitaal 2019’ gingen ruim 400 vertegenwoordigers van gemeenten, scholen, zorginstellingen, sportverenigingen en bedrijven met elkaar in gesprek en verkenden wat zij elkaar concreet kunnen bieden. Zo werken we samen aan een gezonde leefomgeving voor alle kinderen in Nederland. De highlights van ‘NL Vitaal 2019: Samen naar een gezonde omgeving’ in quotes, fotografie, op video, in tweets en in geluidsfragmenten.

NL Vitaal in 168 seconden

Play Video

NL Vitaal in quotes

Mookie Saluna, kinderstaatssecretaris:
“Als je gezond leeft, dan voel je je fit en fijn. Dat is belangrijk, je goed voelen. Ik hoop dat meer kinderen daar hun best voor gaan doen.”
Meisje over deelnemers aan NL Vitaal die in een enquête vooraf aangeven minder te willen roken:
“Ze moeten maar naar de Kruidvat gaan en iets kopen om te stoppen met roken. In Overvecht zit zo’n winkel.”
Paul Blokhuis, staatssecretaris:
“Laatst was ik in een schoolklas. Zeiden de kinderen: ‘In onze school is alles gezond, maar bent u weleens buiten geweest? Daar kun je een ‘scholiertje’ halen: een patatje voor een euro’.”
Gregg Segal, fotograaf Daily Bread:
“Bij artikelen in diverse media staan vaak foto’s van dikke kinderen, cheeseburgers en patat. Alsof iemand met overgewicht nooit groente eet. Maar het is complexer.”
Ninette van Hasselt, Trimbos-instituut:
“Ik wil een heel groot compliment geven aan de staatssecretaris, die ook alcohol heeft meegenomen in het Nationaal Preventieakkoord. In cijfers is het een hele logische keuze, maar het is moeilijk als je kijkt naar het maatschappelijke draagvlak. Het getuigt van lef om dat op de agenda te zetten.”
Wilfred Genee:
“Ik vind dit enthousiasme geweldig en er is al veel gebeurd. Maar als ik langs sportkantines ga, zie ik dat daar echt nog een opgave ligt. De jeugd is meer uitgesproken dan ooit, maar ontvangt tegelijkertijd meer prikkels dan ooit.”
Erben Wennemars:
“De vraag is: wat gaan we doen? Ik ben een doener. Daarom ben ik ook ambassadeur van The Daily Mile en JOGG. Dat zijn initiatieven waar je morgen meteen mee kunt beginnen.”

In de media

De aftrap van de Week voor de Gezonde Jeugd in de media

Koning Willem-Alexander geeft het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd:

Kinderen gaan met de koning en staatssecretaris in gesprek over gezond eten op school:

Blauw Bloed, 9 maart 2019, kijk vanaf 7:07 minuten

JOGG-directeur Marjon Bachra over het belang van de Week voor de Gezonde Jeugd

RTV Utrecht, 8 maart 2019, kijk vanaf 1:13 minuten

Deze school kiest voor gezond eten en veel bewegen

RTL XL, 8 maart 2019, kijk vanaf 5:30 minuten

Fotogalerij

NL Vitaal in 10 tweets

blauwe-blub