Verslag van de dag

Lees hier gesprekken tussen deelnemers over goede projecten en wat collega’s ‘thuis’ zelf gaan aanpakken. Bekijk de film met een impressie van de dag en de sfeerfoto’s.

Dit zou jíj eens moeten doen

Mooie voorbeelden in workshops of aan de stands. Maar ook van elkaar kunnen deelnemers wat opsteken. Onder het motto ‘dit zou jíj eens moeten doen’ wijzen ze elkaar op goede ervaringen.

1000 bloeiende bloemen
&
18 kernen, 3 wijkteams

Johan de Vries (beleidsadviseur Zorg in Amsterdam)
------------------
Esther de Vries (coördinator wijkteam en Wmo in Medemblik)

ESTHER: “Amsterdam en Medemblik zijn natuurlijk onvergelijkbare grootheden. Medemblik telt 18 dorpskernen, met elk een eigen cultuur. Ook in het sociaal domein.” 

JOHAN: “Amsterdam is op het sociaal domein een stad van ‘laat 1000 bloemen bloeien’. Ik weet best wat er speelt, maar heb lang niet alles in beeld. Wij zijn op dit moment aan het – vreselijk woord – doorontwikkelen. De winst van de transitie zou erin moeten zitten dat we lokaal mensen beter in beeld hebben en kunnen bedienen. Maar in wijken werken teams nog steeds versnipperd en verschot. In elke wijk hebben wij vier wijkteams.”

ESTHER: “In Medemblik hebben de 18 kernen in totaal 3 wijkteams waar inwoners terecht kunnen met vragen over jeugd en Wmo. En natuurlijk vliegen we specialistische hulp in als dat nodig is. Sinds een jaar voeren we casuïstiek overleg met alle disciplines. Dan leer je elkaar veel beter kennen en zo kan je sneller schakelen.” 

JOHAN: “Ik kom uit de zorg voor Licht Verstandelijk Beperkten. Je ziet dat er bij 40 tot 50 procent van de probleemgevallen – detentie, schuldhulpverlening, huisuitzettingen – sprake is van een lager IQ. We hebben het te ingewikkeld gemaakt. Dat betekent voor ons, werkers in het sociaal domein, dat we het eenvoudig moeten houden. Zelf hebben we het ook ingewikkeld gemaakt, met al die aanbieders. Ik hoorde net dat ze in Alphen aan den Rijn tevreden waren over één aanbieder. Dat is wel een interessante gedachte.”

ESTHER: “De eenvoud die het oplevert klinkt goed. Er kleeft wel een risico aan. Hoe kwetsbaar maak je jezelf als gemeente? Dan denk ik aan kwaliteit en aan de zekerheid dat een dienst wordt geleverd. 

Zelf was ik wel gecharmeerd van een project in Schiedam, waar een opbouwwerker een theaterstuk over eenzaamheid heeft laten maken door bewoners en een regisseur. Zo werk je niet alleen aan zorgoplossingen, zo ga je het gesprek aan. Die vorm zou volgens mij ook wel iets voor Amsterdam zijn.”

Lekker Bezig
&
Social dining

Anja van Westelaken (gemeente Hilvarenbeek)
------------------
Fred Wosgien (gemeente Delft)

FRED: “Een mooi voorbeeld uit Delft vind ik is ons participatieprogramma Lekker Bezig, waarin we zonder indicatie of behandelplan werken. Het is de leuke variant van de ‘tegenprestatie’, waardoor mensen gemotiveerd zijn om zich aan te melden. Door dit project hebben we nu fietswerkplaatsen, werklozen die luisterbootjes en de tuk-tuks van Delft City Shuttle besturen, nieuwe horeca, computerreparatie en een zorgboerderij.”

ANJA: “Zitten daar alleen mensen in met een uitkering of ook andere?”

FRED: “Iedereen die lekker bezig wil zijn. De een wil vijf dagen bezig zijn, de ander een middagje.”

ANJA: “Dat is typisch zo’n ‘voorliggende voorziening’ in de bijzondere bijstand, waarop wij in Hilvarenbeek willen inzetten. Leuk, die ontschotting. Hilvarenbeek is klein en in de kernen doen inwoners al zelf veel. We hebben bijvoorbeeld social dining, tegen eenzaamheid. Ook kennen we ‘levende boeken’: mensen komen één op één bij bewoners verhalen vertellen. Wij subsidiëren en mensen houden zelf regie.”

FRED: “Zijn dat mensen die in behandeling zijn bij de GGZ?”

ANJA: “Sommige wel, andere niet. Meedoen is het belangrijkste. Elke kern heeft een dorpscoördinator die de verbindingen legt.”

FRED: “Dat laatste heb je in een stad helaas minder.”

ANJA: “Je zou van wijken dorpen kunnen maken.”

Dit ga ik doen

Veel nieuwe voorbeelden gezien, veel nieuwe contacten gelegd. Wat nemen deelnemers van de eerste PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein mee naar ‘huis’?

‘Worsteling met de AVG’

“Voorbeelden kunnen je nieuwe inzichten en bevestiging geven. Zelf worstel ik met de toepassing van de AVG bij het integraal vormgeven van het sociaal domein. Andere gemeenten worstelen ook en hebben het gelaten voor wat het is. Net als ik. Voor dergelijke problematiek moeten we in Den Haag zijn.
Interessanter vind ik het onderzoek dat de gemeente Rotterdam samen met het NJI doet naar de effectiviteit van preventieve maatregelen in jeugdhulp. De resultaten zullen ook toepasbaar zijn voor kleinere gemeenten. Ik ben erg benieuwd.”

Pim De Glas (teamleider sociaal domein in Krimpen aan den IJssel)
Pim De Glas (teamleider sociaal domein in Krimpen aan den IJssel)

‘Interessante interventies 18-/18+’

“Ik heb gezien dat Buurtwerk en Jongerenwerk interessante interventies voor 18-/18+ hebben die wij kunnen gebruiken. ZonMw had interessante informatie over bijvoorbeeld subsidies. Verder vind ik de aanpak in Alkmaar met wijkleerbedrijven heel leuk: hun aanpak is concreet en compact, met een afgebakende groep. Je kunt het concept ook zo omvormen naar elk gebied.”

Diana van der Kroon (gemeente Vlaardingen)
Diana van der Kroon (gemeente Vlaardingen)

‘Niet alleen x doen om y te bereiken’

“In Schiedam was een interventie waar inwoners een theatervoorstelling hebben gemaakt. Zo kregen zij een plek om te dealen met het thema eenzaamheid. Mooi om te zien hoe die inwoners waren opgebloeid. Ze vertelden met hun hart. Dat herinnert mij er weer aan dat beleid heel technisch is, je moet x doen om y te bereiken. Maar er is ook een andere kant: de mens die je kunt helpen en voor wie je iets kunt betekenen.”

Dragan Saric (adviseur monitoring gemeente Soest)
Dragan Saric (adviseur monitoring gemeente Soest)

‘Keep it simple’

“Ik ga Soest benaderen, want dat heeft een digitale sociale kaart, waarop je praktische info over bijvoorbeeld wonen en zorg vindt. Verder valt me op dat we het hebben over integraal werken, maar het landschap divers is en verschillende modellen kent. Keep it simple. Wat betreft ontschotten moeten we professionals leren over hun grenzen te kijken. En: hoe maak je het praktisch, zodat mensen ook gemotiveerd blijven?”

Marlies Wolberink (werkorganisatie BAR – Barendrecht, Alblasserdam, Ridderkerk)
Marlies Wolberink (werkorganisatie BAR – Barendrecht, Alblasserdam, Ridderkerk)

Impressie in 147 seconden

Sfeerfoto's van de parade

Navigatie