afbeelding

afbeelding

In Den Haag wonen naar schatting 30.000 huishoudens die hun schulden niet meer kunnen betalen. En dat aantal groeit, met alle maatschappelijke, maar ook sociale gevolgen van dien.

Schuldenlab070 werkt aan innovatieve oplossingen om hier iets aan te doen.

3

afbeelding

5

afbeelding

7

afbeelding

8

afbeelding

9

Dave en Jelle zijn erbij!

De reporters Dave en Jelle gaan deze week op pad om in Den Haag verslag te doen van verschillende activiteiten van Schuldenlab070 presenteert. Dit gaan zij de komende dagen doen.

10

afbeelding

12

afbeelding

afbeelding

Collectief Schuldregelen

Met de pilot Collectief Schuldregelen vervangen we de individuele afhandeling van schulddossiers door een collectieve afhandeling. Het is een aanpak die alle partijen wat oplevert.

15

afbeelding

17

afbeelding

21

afbeelding

Krap-Bij-Kas-Huis maakt armoede voelbaar

Hoe leef jij van 40 euro per week?

In de Rederijkerstraat in Den Haag kun je even in de huid kruipen van de alleenstaande moeder Beata. In ‘haar’ woning voel je de dilemma’s waar zij mee worstelt en ervaar je wat armoede betekent.

23

afbeelding

afbeelding

afbeelding

Vaste Lasten Pakket?

De belangrijkste vaste lasten maandelijks betalen. Dat is de garantie die deelnemers aan het project Vaste Lasten Pakket krijgen.

In samenwerking met: KPN, Aegon, Green Choice, Rabobank, Vodafone, Ziggo, Zilveren Kruis, Dunea, Staedion, CZ, ASR, Nationale Nederlanden, VGZ

35

Schuldenvrij terug in de maatschappij

In een pilot toetsen Stichting Reclassering Nederland, de partners van Collectief Schuldregelen, de gemeente en Gemeentelijke Kredietbank Den Haag of betere ketensamenwerking bijdraagt aan een toekomst zonder schulden van Haagse reclasseringscliënten.

38

afbeelding

41

afbeelding

42
HOME SHARE GO