Samen Vitaal in het kort

Wat kunt u doen om vitaal te blijven? Hoe zorgen we ervoor dat Den Haag nog seniorvriendelijker wordt? Op 1 november vond in het World Forum Den Haag ‘Samen Vitaal’ plaats. Ongeveer 500 inwoners en professionals kwamen op het gevarieerde programma af. De highlights van deze bijeenkomst zijn weergegeven in tekst, beeld en op film.


‘Samen Vitaal’ in 66 seconden


Verrassingsact vol meedeiners

Het Gouwe Ouwe op Volle Toeren Orkest is niet zomaar een orkest. Het bestaat uit Haagse oudere buurtbewoners die op initiatief van Joke Breedijk met zelfgemaakte instrumenten muziek van onder andere Andre Rieu ten gehore brengen. Niet live, want dat is nu eenmaal onmogelijk met een strijkplank, pollepels en plumeaus als instrumenten. Maar de inzet is er niet minder om. Tijdens ‘Samen Vitaal’ was dit orkest de verrassingsact. Bezoekers hebben er erg van genoten.


De Gouden Wortel: ‘Dertig winnaars die het allemaal verdienen’

De Gouden Wortel is de prijs voor het oudereninitiatief dat het meest ‘geworteld’ is in de wijk(en) in Den Haag. Het afgelopen jaar ontving de organisatie 96 aanmeldingen. Van die 96 spelen er 30 vandaag de dag nog steeds een rol van betekenis in de stad. Zij dragen allemaal op hun manier bij aan het seniorvriendelijke karakter van Den Haag. Ze dragen bij aan de vitaliteit of strijden tegen eenzaamheid bij senioren. Het is onmogelijk om hieruit het ‘beste’ initiatief te kiezen. Wij willen geen grote initiatieven vergelijken met initiatieven die zich afspelen op straatniveau. We hebben daarom besloten om ze allemaal een Gouden Wortel toe te kennen. En niet alleen omdat ze niet met elkaar te vergelijken zijn, maar vooral ook omdat ze het allemaal verdienen en van grote waarde zijn voor de ouderen in Den Haag.

Prijswinnaars zijn onder andere 'Laakse Lente', 'Kiekje', 'HipHop+', 'Zuster er staat een paard in de gang' en Tai Chi.


Vier jaar vastgelegd in Bladgoud

Wat zijn de resultaten van vier jaar seniorvriendelijk Den Haag? In de glossy ‘Bladgoud’ vindt u het antwoord. Het magazine werd tijdens ‘Samen Vitaal’ gelanceerd. Met daarin onder andere acht portretten van actieve Hagenaars en antwoord op de vraag wat Haagse ouderen belangrijk vinden. Het magazine is een uitgave van Stichting GetOud, met medewerking van de gemeente Den Haag en de Bibliotheek Den Haag.

Lees 'm hier: BladGoud.


Fotogalerij